Atentie! Asistam la MODIFICARI MAJORE in legislatia privind Asociatiile de Proprietari!

Stiti cum sa aplicati Legea 196/2018 privind asociatiile de proprietari?
Schimbarile sunt radicale, iar amenzile foarte dure!
Cititi aici ce aveti de facut!

 Stimate administrator,

Uitati tot ce stiati despre organizarea 
si functionarea asociatiilor de proprietari!
 
Legea nr. 196/2018 modifica substantial reglementarile in domeniu. 
 
Acest act normativ abroga vechea legislatie privind asociatiile de proprietari (Legea nr. 230/2007 si HG nr. 1.588/2007), aduce obligatii noi si instituie amenzi consistente, de pana la 10.000 de lei, pentru nerespectarea respectivelor obligatii! 

Va atragem atentia, Legea nr. 196/2018 este una foarte complexa, cu nu mai putin de 110 articole (multe dintre acestea cu numeroase aliniate si litere) si cu un volum impresionant de schimbari. Practic, va fi nevoie sa luati totul de la zero si sa va informati temeinic, ca singura solutie pentru a fi in legalitate.  
 
Lucrarea Asociatiile de proprietari conform Legii nr. 196/2018 este, fara nicio exagerare, cea mai buna sursa de explicatii, comentarii si solutii legate de:
 
• folosinta, modificarea si intretinerea locuintei
• normele de conduita in cadrul blocurilor de locuit
• stabilirea cotelor de proprietate comuna asupra imobilului
• modalitatea de infiintare si functionare a asociatiilor de proprietari
• cheltuielile datorate de proprietari
• asociatiile de chiriasi etc.
 
Toate informatiile din lucrare sunt in perfecta concordanta cu prevederile Legii nr. 196/2018! 

Va oferim explicatii complete despre modul in care va afecteaza Legea nr. 196/2018!
 
Sunteti administrator sau presedinte al unei asociatii de proprietari?
Sunteti contabil, jurist sau cenzor al unei astfel de asociatii?
Sau, pur si simplu, sunteti interesat de administrarea de imobile, ca posibila profesie (foarte profitabila) pentru dvs.?

 
Lucrarea Asociatiile de proprietari conform Legii nr. 196/2018 va furnizeaza informatii detaliate despre responsabilitatile dvs. in contextul modificarilor aduse de Legea nr. 196/2018, cu accent pe riscurile la care va expuneti in cazul in care nu aplicati corect aceste modificari. 
 
Iata cateva dintre noile prevederi ale Legii nr. 196/2018 care va privesc in mod direct:
 
1) Nu oricine poate fi administrator al unei asociatii de proprietari
Pentru a putea presta aceasta activitate, aveti nevoie de un certificat de calificare profesionala si de un atestat eliberat de primar, plus cazierul judiciar care sa dovedeasca faptul ca nu ati suferit nicio condamnare pentru o infractiune economico-financiara. Atentie, incalcarea acestor prevederi mentionate la art. 64 din Legea nr. 196/2018 se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 la 10.000 de lei!
 
2) Ca administrator, vi se poate solicita sa incheiati o polita de asigurare de raspundere civila profesionala
Inainte de Legea nr. 196 incheierea unei astfel de polite era facultativa. Acum insa, daca asociatia de proprietari va cere acest lucru, sunteti obligat sa o incheiati, in caz contrar riscati o amenda intre 500 si 3.000 de lei! Retineti, o astfel de polita nu este o conditie pentru a va putea desfasura activitatea de administrator, ci doar o posibila cerinta din partea asociatiei. 
 
3) Sunteti obligat sa intocmiti un regulament special
Este vorba despre “regulamentul condominiului”, un document care va stabili normele de comportament si buna vecinatate intre proprietari, precum si conditiile de folosire a partilor comune ale cladirii. Regulamentul trebuie afisat la avizier sau inmanat in copie fiecarui proprietar, in cel mult o saptamana de la adoptare. Detalii in lucrarea “Asociatiile de proprietari conform Legii nr. 196/2018”.
 
4) Trebuie sa folositi pentru incasari si plati un singur cont
Asociatia de proprietari va avea un singur cont si toate sumele de bani gestionate trebuie sa treaca prin acest cont unic. Dvs., administratorul, nu mai puteti plati furnizorii de servicii sau produse pentru diferite lucrari, fie ele de intretinere sau de reparatii, decat prin intermediul acestui cont. Iar orice suma incasata in numerar trebuie transferata in acest cont in termen de 24 de ore. In caz contrar, amenda este intre 5.000 si 10.000 de lei. 
 
5) Nu schimbati destinatia fondului de reparatii si a fondului de rulment!
Fondul de reparatii este destinat repararii si imbunatatirii proprietatii comune, cel de rulment este destinat asigurarii sumelor necesare pentru platile curente. Utilizarea in alte scopuri a banilor colectati in aceste fonduri se sanctioneaza cu amenda intre 4.000 si 9.000 de lei. 
 
Lista integrala a obligatiilor dvs. aduse de Legea nr. 196/2018, insotite de comentarii si explicatii foarte relevante, o gasiti in lucrarea Asociatiile de proprietari conform Legii nr. 196/2018. 

Atentie: Acest browser nu suporta fisiere PDF. Click aici pentru a downloada fisierul: Download cuprinsul lucrarii.De ce va este aceasta lucrare atat de utila?
 
Asociatiile de proprietari conform Legii nr. 196/2018 va explica in amanunt, actul normativ in baza caruia va desfasurati activitatea.

Lucrarea va arata clar:
 
a) cum sa va obtineti certificarile necesare
b) ce registre trebuie sa completati si cum
c) cum sa lucrati cu registrul de casa
d) cum sa inregsitrati facturile
e) ce trebuie sa faceti pentru a nu depasi plafonul de incasari
f) cum sa tineti contabilitatea
etc.
 
Lucrarea va explica inclusiv modificarile aduse de Noul Cod fiscal referitoare la 
contributiile sociale obligatorii ale remuneratiilor platite de catre o asociatie de proprietari!
 
FOARTE IMPORTANT!
Activitatea dvs. ca administrator se schimba radical si, tocmai din acest motiv, Legea nr. 196/2018 va acorda un termen de 12 luni, pana la 28 septembrie 2019, pentru a va pune la punct cu toate aspectele de mai sus!
 
Am fost ales de curand presedinte al asociatiei de proprietari din bloc, in conditiile in care experienta mea in domeniu era zero. A trebuit sa invat rapid ce inseamna sa administrezi un imobil, conform Legii 196, si fara ghidul dvs. nu cred ca m-as fi descurcat. Activitatea e complexa, mai ales pentru cineva nefamiliarizat cu asa ceva, dar ghidul mi-a oferit tot, cap-coada. Sunt extrem de multumit.
 

Calin M.
Dumitru Ivanov, inginer, sector 4, Bucuresti


Comandati chiar acum pe suport USB (stick)
„Asociatiile de proprietari conform Legii nr. 196/2018”!
 
Produsul pe scurt:
 
Titlu: Asociatiile de proprietari conform Legii nr. 196/2018
Pret exceptional de lansare: DOAR 149,1 lei (inclusiv TVA), pret redus fata de pretul standard de 171,1 lei! 
Mod de comanda: prin intermediul talonului de comanda de aici
Mod de livrare: prin curier, la sediul/domiciliul dvs.
Format: stick (USB - 8 GB)
Plata: la livrare
Garantie: Lucrarea beneficiaza de GARANTIE speciala „Toti banii inapoi!”. Adica in caz ca lucrarea nu-ti satisface deplin dorinta de informare, beneficiezi de refinantarea INTEGRALA! Exact! La returnarea produsului in perfecta stare, in decurs de 30 de zile de la achizitie, pe adresa editurii RENTROP&STRATON, primesti inapoi pana la ultimul banut investit! GARANTAT 100%!
 
Atentie!
Gratie ghidului Asociatiile de proprietari conform Legii nr. 196/2018 puteti deveni administrator profesionist si sa gestionati simultan mai multe imobile! E o activitate in care satisfactiile financiare sunt foarte mari!
 
Asteptam cu placere comanda dvs.!
 
Ce aveti de pierdut?
 
Profitati acum de REDUCEREA acordata cu ocazia lansarii produsului: 149, 1 lei, pret redus fata de pretul standard de 171,1 lei! 

Alegerea va apartine!


Maria Dobre,
Coordonator proiect
Divizia Editoriala Fiscalitate
Rentrop&Straton

PS. Asociatiile de proprietari conform Legii nr. 196/2018. Contabilitate, fiscalitate si contributii –  contabilitate simultana pentru 10 asociatii, fara nicio bataie de cap! Fiindca acum POTI!
M.B

Formular de comanda

Rentrop & Straton da unda verde LIVRARII GRATUITE!
Cumparati de 247 Lei si livrarea este gratuita!
Doar in luna mai costurile cu ambalarea si expeditia sunt suportate integral de Rentrop&Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri pentru comenzi mai mari de 247 RON. Produsul va ajunge la locatia precizata de dvs. prin posta sau curier.

Lucrarea "Asociatiile de proprietari conform Legii nr. 196/2018" poate fi comandata pe CD sau pe stick(USB).
Dumneavoastra alegeti!

Bifati produsele dorite:


Asociatiile de proprietari conform Legii nr. 196/2018

Va rugam completati

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
Telefonul este necesar pentru contactarea dvs. de catre firma de curierat in vederea livrarii produsului comandat.
E-mail*
Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale si de marketing.

termenii si conditiile site-ului!

* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.